fredag 26 februari 2010

Grey Gardens

Ett hus i förfall 1972
Huset runt 1910-1920
Mor och dotter 1975
Dressing room från filmen
Mammas sovrum i filmen från HBO
Ett hus i förfall minst sagt...
Som det en gång såg ut
Vardagsrummet i filmen

Huset i totalt förfall innan det köptes och rustades upp av de nya ägarna
Entrén i filmen
Matsalen från filmen
Kattmatsburkar....
Little Edie i sin ungdom då hon jobbade som modell
Mor och dotter på 20-talet
Omslaget till dokumentären från 1975
Big Edie i total misär

Äntligen har jag sett filmen Beales of Grey Gardens. Dessutom motsvarade den mina förväntningar och lite till. Detta är en omvänd klassresa kan man lugnt säga. Grey Gardens är baserad på de två ganska sorgliga levnadsödena mor och dotter "Big" Edith Bouvier Beale och "Little Edie" Bouvier Beale. Nära släkt som de var som faster och kusin med Jackie Kennedy, levde de ett exklusivt och bekymmersfritt liv i sus och dus i New Yorks societetskretsar mellan världskrigen.
När sedan Big Edie skiljer sig från sin man och tiden går får de båda kvinnorna svårare att klara sig när det inte finns pengar längre.
Filmen från 2009 som bl.a. är baserad på en dokumentär från 1975 utspelas då och tillbaka i tiden när allt var bekymmersfritt och de båda var unga och vackra med vad som såg ut som en ljus framtid för den unga Edie som var otroligt vacker och eftertraktad.
Man får följa de båda kvinnorna som spelas briljant av Drew Barrymore och Jessica Lange på en lång resa, som går från den absoluta toppen till djup misär i sitt extravaganta och stora hus i East Hamptons i fascinerande kontraster.
Jag har lagt upp alla möjliga bilder för att försöka visa på kontrasterna och även bilder från filmen eftersom jag tyckte att man gjort ett jättebra jobb med att skapa miljöerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar