fredag 11 juni 2010

Detta är ett bra exempel på hur man kan bo modernt i en gammal bostad. Att måla in all stuckatur i en och samma färg ger ett enhetligt intryck. Färgvalet påverkar såklart slutresultatet också. Här ser det ut som man använt Farrow & Ball´s färger. De har i alla fall liknande kulörer. Hemligheten med deras färger är att de är väldigt matta, endast 2% och 7% glans. I Sverige använder vi vanligtvis 20% glans. Möblerna är enkla och avskalade i basfärger utan krusiduller. Även konsten gör sitt till för att påverka slutresultatet till det moderna. Jag gillar verkligen att man kan påverka ett rum så mycket. Men det gäller att analysera vad som är gjort om man ska få till resultatet hos sig själv, eller någon annan.

4 kommentarer:

 1. Hej
  Jag driver en färgbutik och jag tycker inte det stämmer riktigt det du skriver om glanstal på färg i Sverige. Vi säljer mest 7 glans till vanliga rum men även 5 glans när man vill ha en riktigt matt vägg. 2glans används mest till tak och är inte så lämplig till väggar då den inte går att torka av.
  Barbro Colorama Stockholmsvägen i Mariestad

  SvaraRadera
 2. Håller nog med Andreas ändå. Visst målar man snickerier i glans 20 eller t o m 30? Glans 2 är till tak och glans 7 väggfärg för "vanlig" vägg, inte lister...

  Åsa i Lund

  SvaraRadera
 3. Hej Barbro intressanta kommentarer, och jag kan säkert ha fel, men min info har jag från målare som jag jobbar med. Men jag kanske också ska säga att 20% är för ytor som ska kunna torkas av lättare som köksväggar eller en groventré. Och även svenska "glans" trender ändras väl:-)

  Jag säljer färg av märket Farrow & Ball, som är engelskt visserligen. Men de har som vanligaste glans 2 resp 7 för väggar i sitt sortiment. Ofta märker man att utländska märken inte tänker lika praktiskt och långsiktigt som svenska märken. Då vi vill ha saker som tål att slitas på en längre period.

  SvaraRadera
 4. Intressant när du skrev om matt resp glans. Det går nog mer åt matt, inte så praktisk men varför skall man alltid vara praktisk?

  SvaraRadera