torsdag 27 maj 2010

Vad säger ditt hem om dig?


Jag undrar ofta varför man bryr sig så mycket om sitt utseende och hur man vill uppfattas som person och varför man inte bryr sig om hur ens hem uppfattas. Eftersom det säger rätt mycket om dig som person också. Jag kan ha fel men tror ändå att det ligger en del i det. Många står ju och vrider och vänder på sig framför spegeln och väljer plagg i en evighet för att det ska vara just "rätt". Tänk om man ägnade lika mycket tid på att göra samma sak i hemmet. Då tror jag att man skulle få ett väldigt personligt hem och som speglade personen som bodde där.

För många gånger tycker jag att man ser hem som är helt "döda". Det händer inget what so ever och är helt osexigt och tråkigt. Jag tror inte att det handlar om inkompetens men kanske mer om att man är rädd för att göra fel. Men då måste man ju våga testa. Precis som med kläder framför spegeln. Nu kanske jag skriver för de som redan är frälsta inredningsintresserade. Men kanske ni kan förstå vad jag menar.

Själv vill jag ha ett hem med känsla av gammalt Hollywood, cocktails, sexighet, tidlöshet, lekfullhet. En lek med gammalt och nytt och wowfaktor som sätter folks tankar i gungning och som får dem att reagera. Det funkar och alltid när det kommer nya människor hem till mig så får jag alltid frågor och kommentarer om mitt hem och att det är kul, intressant och snyggt. Inte bara för att allt är så himla rätt, men för att jag vågar blanda stilar och prylar i en salig mix så att det känns kul och att man känner sig välkommen.

Härnäst så sägs det att grått kommer starkt igen. En färg jag har mycket av både i möbler, mattor och textilier. Men det är väldigt lätt att det blir platt och tråkigt om man inte jobbar med en stor blandning av nyanser, glans på tyger, mönster och former. Glöm heller inte accentfärger eller bra belysning. Zinc textiles gör nog de snyggaste och sexigaste textilierna som känns som New York jetset a la 70-tal upper class. Tyvärr har jag haft svårt att hitta bilder. Men Tapetorama har textilierna och även ROOM i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar